Cukkínis halnyárs
2008.09.03. 09:23
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg lepényhalfilé (vagy tonhal, Szt. Péter-hal), 20 dkg cukkíni, 3 szem citrom, néhány zsályalevél, 15 dkg sárgarépa, -a körethez; 1 kg újburgonya, 3 dl tejszín, finomított só, ízlés szerint; tárkony, őrölt fekete bors
Vékonyra szelt filét használjunk. A halhúsra egy szelet cukkínit, arra répaszeletet helyezünk, föltekerjük, fóliába csavarjuk, hűtőben pihentetjük 2 órát, hogy legyen tartása. A tekercset 3 centis darabokra vágjuk, hurkapálcára húzzuk, és roston megsütjük. Sóval, őrölt borssal, citromlével, zsályával ízesítjük. Köretnek tejszínes tárkonyos főtt újburgonyát adunk mellé.
|