Uborkasaláta hagymával
2008.09.03. 09:13
Hozzávalók: 2,5 kg uborka, 1 kg hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, felöntőlé: 1 l vízhez 1 dl 10%-os ecet, 5 dkg cukor, 1 fél kávéskanálnyi tartósítószer.
A salátának való uborkát alaposan megmossuk. Megszárítjuk és héjastul legyaluljuk. Hozzákeverjük a megtisztított, szintén karikára vágott hagymát. Besózzuk és 1-2 órán át állni hagyjuk. Ezután gyengén kinyomjuk és üvegekbe rakjuk. A fokhagymát összezúzzuk és az uborka-hagyma keverékére tesszük üvegenként. Elkészítjük a felöntőlevet és felforraljuk. Pár perces forrás után kissé lehűtjük, tartósítószert keverünk bele és ráöntjük a zöldségre. Légmentesen lezárjuk.
|