Ecetes uborka II.
2008.09.03. 09:07
Hozzávalók: 2 kg uborka, 5 dkg tisztított torma, 2 db babérlevél, 5 db egész feketebors, 1 db erős pirospaprika, 3 kávéskanál szódabikarbóna, felöntőlé: 3 l vízhez 35- 40 dkg cukor, 15 dkg só, 1 l 10%-os ecet, 1 fél kávéskanálnyi tartósítószer.
Az uborkát váltott vízben megmossuk, megtisztítjuk. A kisebbeket egészben hagyjuk, a nagyobbakat hosszában elvágjuk, vagy tetszés szerint feldaraboljuk, és üvegekbe rakjuk. Közé tormaszeleteket, paprikát, babérlevelet és egész borsot tehetünk. A felöntőlevet hidegen készítjük el: amikor a cukor és a só feloldódott, hozzáadjuk az ecetet és a tartósítószert. A szódabikarbónát apró adagokban, állandó keverés mellett adjuk hozzá. Amikor a felöntőlé már nem pezseg, ráöntjük az uborkára, és az üveget lekötjük.
|