Vegyestál (imbisz) 2.
2008.09.03. 09:02
Hozzávalók 2 személyre: 8 dkg szalámi, 8 dkg gépsonka, 10 dkg töltött oldalas, 10 dkgszárnyas sült, 5 dkg libamájpástétom, 2 db kaszinótojás, 3 dkg teavaj, 40 dkg francia saláta, 10 dkg húsaszpik, 4 fejes saláta.
A szalámit, a sonkát, a töltött oldalast szeletelő géppel(lehet éles késsel is) vékonyan leszeleteljük. A tál közepére franciasaláta-talpazatra helyezzük a kaszinótojást, míg a leszeletelt sonkát félbehajtjuk és legyezőszerűen a tálra tesszük. A szalámit szintén kétsorosan helyezzük el a tál másik végén. A töltött oldalas szeleteket félkör alakban a sonka, illetve a szalámi elé tesszük. A feldarabolt szárnyast a töltött oldalas és a tál pereme közötti üres részre helyezzük, a libamájpástétom-szeletkéket pedig a kaszinótojás és a szárnyas közé. Felrakás után hűtőben dermesztjük, majd onnan kivéve, olvasztott és lehűtött aszpikkal lefényezzük. Fényezés után a kaszinótojást kockára vágott aszpikkal körbeszórjuk, a vajból vajrózsát formázunk, és a töltött oldalas által képezett ív és a kaszinótojás közti, aszpikkal megszórt részre helyezzük. Tépett salátalevélkékkel díszítjük.
|