Vegyestál (imbisz) 1.
2008.09.03. 09:00
Hozzávalók 2 személyre: 10 dkg főtt fogas, 10 dkg franciasaláta, 10 dkg húsaszpik, 5 dkg gépsonka, 5 dkg csabai karaj, 5 dkg angol bélszín, 10 dkg szárnyas sült, 5 dkg borjúgalantin, 4 dkg teavaj, 4 dkg ementáli sajt, 2 dkg rákhús, farok vagy -olló, ˝ csomó retek, 4 fejes saláta.
A salátalevélre franciasalátát teszünk, két szép szelet fogast helyezünk rá, rákollóval vagy -farokkal díszítve. A tálra helyezzük. A fogasszelet egyik oldalára hajlított formában angol hátszínt majd borjúgalantint és szárnyassültet teszünk, a másik oldalára hajlított sonkaszeletet és csabai karajt helyezünk. Az ék alakban üresen maradt szép, megmosott és leszárított salátalevelet rakunk, erre pedig vajrózsát, sajtszeletet és dresszírozott (formázott) retket. Ezután a húsokat olvasztott és lehűtött -aszpikkal lefényezzük, kockaaszpikkal díszítjük.
|