Gyümölcsös sajtfalatok
2008.09.03. 08:58
Kínálótál 10 főre (100 db): 2,5 kg óvári sajt, 30 dkg sajtkrém, 5 dkg dió, 10 dkg őszibarackkonzerv, 10 dkg mandarinkonzerv, 10 dkg ananászkonzerv, 10 dkg szilvakonzerv, 10 dkg alma, 5 dkg mandula, 10 dkg meggykonzerv, 10 dkg körte, 10 dkg banán, 5 dkg gyümölcszselé, 100 db műanyag pálcika.
Az óvári sajtot késsel kb. fél cm vastagságúra felszeleteljük, majd 40-50 mm-es pogácsaszaggatóval 100 db-ot kiszúrunk. (A leeső sajtdarabkák salátáknak vagy sajtragunak felhasználhatók.) Utána minden szeletre egy kevés sajtkrémet nyomunk, amelyre az előkészített gyümölcsöket rárakjuk. Hűtőszekrényben kissé lehűtjük, majd olvasztott és lehűtött zselével fényezzük. Tálaláskor minden egyes falatra ferdén műanyag pálcikát szúrunk.
|