Gyümölcstál 1. (Giardinetto)
2008.09.03. 08:56
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 50 dkg alma, 50 dkg körte, 50 dkg szőlő, 50 dkg narancs, 30 dkg banán, 15 dkg dióbél, 10 dkg szilva, 40 dkg őszibarack, 5 db szőlőlevél.
Szőlőlevelekkel a tál alját kibéleljük. Az almát, a körtét lemossuk, ruhával letöröljük, a tál közepére kúp alakban rakjuk, majd erre, mint alapra, ízlésesenfelrakjuk a többi anyagot is. Felrakáskorügyeljünk a forma, illetve a színek összhangjára. A gyümölcsöket sima vagy díszkivitelű ezüst talpas vagy egyéb fémtálra (Aufsatz) tálaljuk. - Gyümölcstálat az ismertetett összetételen kívül egyéb változatban is készíthetünk, mogyoróval, csomagolt desszerttel stb. is kiegészíthetjük.
|