Felvágottas tál 1.
2008.09.03. 08:52
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 50 dkg gépsonka, 20 dkg krakkói, 20 dkg párizsi, 20 dkg vadászkolbász, 30 dkg nyári szalámi, 20 dkg húsaszpik, 10 dkg teavaj, 20 dkg csemegeparadicsom, 20 dkg csemege zöldpaprika, 3 csomó retek, 2 csomó gyenge hagyma, 1 fejes saláta.
Kerek ezüsttál közepére üvegtálkát helyezünk, amelybe ízlésesen elrendezzük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a gyenge hagymát és a retket. Ezután köréje tálaljuk a felvágottakat, de előtte a bőrüket lehúzzuk. A tál két oldalára helyezzük a felszeletelt sonkát, majd a sonka egyik oldalára krakkóit, másik oldalára nyári szalámit, folytatásképpen kolbászt, a krakkói után pedig párizsit teszünk. Ezután a felvágottakat olvasztott és lehűtött aszpikkal fényezzük, az üvegtálka mellé vajrózsát teszünk, végül kockaaszpikkal, tépett salátalevéllel és retekrózsával díszítjük.
|