Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Hidegkonyha
Hidegkonyha : Extra töltött-tojás-tál

Extra töltött-tojás-tál

  2008.09.03. 08:51


Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 10 db tojás, 1 dkg ajókagyűrű, 2 dkg szardínia, 10 dkg teavaj, 5 dkg besamel, 2 dkg mustár, 2 dkg porcukor, 10 dkg citrom, 60 dkg szár­nyas aszpik, 40 dkg majonéz, 5 dkg paraj, 4 dkg rákhús, -olló vagy farok, 1 dkg szarvasgomba, 1 csomó petrezselyem zöldje, 80 dkg franciasaláta.

A főtt tojást megtisztítjuk, keresztben kettévágjuk, a fehérjét gitterre (csepegtető rács) rakjuk. A tojássárgáját, a besamelt, az ajóka­gyűrűt, a szardíniát keverőedény felett szőrszitán áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a cukrot és a szűrt citromlevet, amelyeket fakanállal sima krémmé keverünk. Az elkészített kré­met simacsöves nyomózsákba helyez­zük, a tojásfehérjéket megtöltjük úgy, hogy egy tojásmagasságot kapjunk. A gitterre visszahelyezzük a töltött tojáso­kat, és hűtőbe tesszük. Az aszpikkal hígított majonézt keverőedénybe téve habverővel simára keverjük, három részre osztjuk, egyik részét meghagyjuk, a másikat rózsaszínűre, a harmadikat áttört parajjal zöldre színezzük. Ezek­kel a mártásokkal áthúzzuk (evőkanállal ráöntjük a mártásokat, langyos állapotban, hogy a tojást bevonja) a hűtőből kivett tojásokat. Az áthúzott tojásokat újra hűtjük, majd lehűtött aszpikkal fé­nyezzük, és minden egyes tojás tetejére kis kúpot nyomunk, az aszpikkúpra dí­szítésül a rózsaszíntojáshoz rákollót, a fehérhez finom metéltre vágott szarvas­gombát teszünk, a zöld színűre pedig petrezselyem zöldjét helyezünk, majd kenőtoll segítségével hűtött aszpikcsep­pekkel lekötjük. A feldíszített tojásokat ovális ezüsttálra helyezett franciasaláta ­talpazatra tálaljuk úgy, hogy a színha­tások érvényesüljenek. Kockára vágott aszpikkal díszítjük. Hasonló tálalási módszert alkalmazhatunk még a stras­bourgi tojásnál, kaviáros, lazacos, nor­végtojásnál stb. Külön előhűtött mártá­soscsészében majonézmártást adunk hozzá. A főtt tojást megtisztítjuk, keresztben kettévágjuk, a fehérjét gitterre (csepegtető rács) rakjuk. A tojássárgáját, a besamelt, az ajóka­gyűrűt, a szardíniát keverőedény felett szőrszitán áttörjük, majd hozzáadjuk a vajat, a mustárt, a cukrot és a szűrt citromlevet, amelyeket fakanállal sima krémmé keverünk. Az elkészített kré­met simacsöves nyomózsákba helyez­zük, a tojásfehérjéket megtöltjük úgy, hogy egy tojásmagasságot kapjunk. A gitterre visszahelyezzük a töltött tojáso­kat, és hűtőbe tesszük. Az aszpikkal hígított majonézt keverőedénybe téve habverővel simára keverjük, három részre osztjuk, egyik részét meghagyjuk, a másikat rózsaszínűre, a harmadikat áttört parajjal zöldre színezzük. Ezek­kel a mártásokkal áthúzzuk (evőkanállal ráöntjük a mártásokat, langyos állapotban, hogy a tojást bevonja) a hűtőből kivett tojásokat. Az áthúzott tojásokat újra hűtjük, majd lehűtött aszpikkal fé­nyezzük, és minden egyes tojás tetejére kis kúpot nyomunk, az aszpikkúpra dí­szítésül a rózsaszíntojáshoz rákollót, a fehérhez finom metéltre vágott szarvas­gombát teszünk, a zöld színűre pedig petrezselyem zöldjét helyezünk, majd kenőtoll segítségével hűtött aszpikcsep­pekkel lekötjük. A feldíszített tojásokat ovális ezüsttálra helyezett franciasaláta ­talpazatra tálaljuk úgy, hogy a színha­tások érvényesüljenek. Kockára vágott aszpikkal díszítjük. Hasonló tálalási módszert alkalmazhatunk még a stras­bourgi tojásnál, kaviáros, lazacos, nor­végtojásnál stb. Külön előhűtött mártá­soscsészében majonézmártást adunk hozzá.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?