Borjúsültes tál
2008.09.03. 08:49
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 30 dkg borjúsült, 30 dkg töltött borjúszegy, 30 dkg szalonnás borjúsült, 30 dkg Stefániaborjúsült, 60 dkg húsaszpik, 60 dkg franciasaláta, 4 fejes saláta, 40 dkg bébi karottakonzerv, 20 dkg vajbabkonzerv, 20 dkg spárgakonzerv, 10 dkg zellersaláta, 20 dkg csemegeparadicsom.
Tartalma: sima borjúsült, töltött borjúszegy, szalonnás borjúsült, Stefániaborjúsült. Szögletes ezüsttálra franciasaláta-talpazaton tálaljuk. A szeletek a tál négy sarkából kiindulva, közepén a csúcsban találkozzanak úgy, hogy a Stefánia kerüljön a töltött borjúszegygyel szembe, a borjúsült pedig a szalonnás sülttel találkozzék. Fényezés után hűtőbe tesszük. Köretnek, adunk hozzá, főtt, formázott; karottát, vajbabot, spárgát és zellersalátával töltött paradicsomot, amelyet szintén üvegtálra tálalunk. Az ezüsttálon üresen hagyott részekben helyezzük el a köretes tálakat úgy, hogy a zellersalátával töltött paradicsom kerüljön középre. Díszítésül salátaleveleken metéltre vágott húsaszpikot adunk.
|