Angol hátszíntál
2008.09.03. 08:48
Hozzávalók 10 személyes tálhoz: 1,2 kg angol hátszínsült, 10 dkg zöldborsókonzerv, 10 dkg főtt karotta, 4 db vajaskosár, 15 dkg spárgafej konzerv, 15 dkg zöldbabkonzerv, 10 dkg főtt csiperkegomba, 4 fejes saláta, 10 dkg húsaszpik.
Olyan hátszínt veszünk, amelyen öt mm vastagságú zsírréteg van. Tíz darab három mm-es szeletet vágunk, a többit egészben hagyjuk, és aszpikkal lefényezzük, hűtőbe tesszük. Köretnek ugyanazt adjuk, amit a bélszínhez, csak üvegtál helyett vajaskosárkákba helyezzük. A hűtőből kivett hátszín egészben hagyott részét a szögletes ezüsttál egyik sarkába helyezzük, majd ennek folytatásaként a szeleteket legyezőformában kockaaszpikra tálaljuk, és húsaszpikkal fényezzük. A szeleteket tournírozott és lefényezett gombafejekkel díszítjük. Az ezüsttál üresen maradt részét a különböző köretekkel ellátott vajaskosárkákkal töltjük ki, ügyelve a színhatásokra. Elkészíthetjük még a tálat tépett salátalevélre szórt kristálytiszta kockaaszpikkal is. Külön előhűtött mártásoscsészében tartármártást adunk hozzá. (Angol hátszín: a hátszínt felforrósított olajon angolosra sütjük; belsejének halvány rózsaszínűnek kell lenni. Majd kihűtjük.)
|