Szárnyashús-saláta
2008.09.03. 08:46
Hozzávalók 4 személyre: Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg főtt vagy sült szárnyashús (kicsontozva), 20 dkg burgonya, 5 dkg zeller, 10 dkg alma, 10 dkg majonéz, 1 mokkáskanál mustár, 1 dkg porcukor, ˝ citrom, 1 mokkáskanál tárkonyecet, ˝ csomó petrezselyemzöld, ízlés szerint; finomított só.
A kicsontozott szárnyashúst (bőre nélkül) vékony metéltre vágjuk. A héjában főtt burgonyát és a megtisztított főtt zellert, valamint az almát meghámozzuk - magházát kivesszük - és szintén vékony metéltre vágjuk. Az egészet elkeverjük a majonézzel, ízesítjük kevés mustárral, porcukorral, tárkonyecettel vagy citrom szűrt levével, szükség szerint sóval és vágott zöldpetrezselyemmel. Tálalásig hűtőbe tesszük. Zeller helyett karikára vágott főtt tojást is tehetünk a salátába. A felhasznált szárnyas nevétől függően nevezzük csirke-, jérce-, pulyka stb. salátának.
|