Dalmát csirkemájsaláta
2008.09.03. 08:43
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 20 dkg vöröshagyma, 15 dkg paradicsompüré, 1 babérlevél, ízlés szerint; őrölt feketebors, majoránna, cukor, olaj, só, 1 fejes saláta.
A megtisztított, megmosott, felszeletelt csirkemájat lobogó forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük, majd kihűtjük. A felszeletelt gombát kevés sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Olajban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet. Sóval, törött borssal, kevés cukorral, szitált majoránnával ízesítjük. Beletesszük a csirkemájat és kevés gombalével átforraljuk. A tűzről levesszük, kivesszük belőle a babérlevelet, majd jól lehűtjük. Tálaláskor egyenletesen elosztva, salátalevelekre tesszük. A tetejét gombaszeletekkel díszítjük.
|