Angol csirkesaláta
2008.09.03. 08:42
Hozzávalók 4 személyre: 2 csirkemell, 1 nagy fejes saláta, 1 dl tejszín, 3 kis paradicsom, 1 kis szál torma, 4 tojás, 5-6 ananászkarika, fél közepes narancs, 3 cl konyak, ízlés szerint; majonéz, finomított só, őrölt fehérbors.
A csirkemelleket sós vízben puhára főzzük. Közben megmossuk a salátát. A majonézhez adjuk a narancs levét, a konyakot, a reszelt tormát, és 2db összetört paradicsomot, a tejszínt. Megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük, majd lehűtjük. Ha a csirkemell puha, lebőrözzük, kicsontozzuk, és apróra vágyjuk. Kihűtjük. A salátát leveleire szedjük, és tálon elrendezzük. A csirkehúst ráhalmozzuk és leöntjük majonézzel: A megfőtt tojásokat és a maradék paradicsomot karikára vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük. Ezzel díszítjük a salátát. Lehűtve tálaljuk.
|