Mogyorós csirkesaláta
2008.09.03. 08:41
Hozzávalók: 2 közepes fej saláta, 20 dkg levesben főtt csirkemell, 10 dkg kígyóuborka, 2 szem paradicsom, 6 dkg tisztított mogyoró, 10 dkg Pannónia sajt, 4 szem olajbogyó, 2 db fürjtojás, 1 közepes fej lila hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 csomag metélőhagyma, 4 evőkanál étolaj, 1 citrom, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál fokhagymaolaj, ízlés szerint; finomított só, őrölt fehérbors.
A tányéron a salátaleveleket ízlésesen elhelyezzük; a metéltre vágott csirkemellel együtt. Reszelt sajtot, főtt fürjtojást, uborkát, paradicsomot, hagymát teszünk rá. Meglocsoljuk az olajból, citromból, sóból, cukorból, fokhagymaolajból, finomra vágott petrezselyemből, készített öntettel. Tetejét meghintjük vágott mogyoróval.
|