Kapros patisszonfőzelék
2008.09.03. 08:18
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg patisszon, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 3 dl húsleves (leveskockából), 2 dl tejfel, 4 dkg liszt, 2 dkg cukor, fél citrom, 1 csokor kapor, 5%-os ételecet, finomított só.
A patisszont meghámozzuk, húsát kis kockára (1x1 cm) vágjuk. A megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon aranysárgára pirítjuk, és rátesszük patisszont. Finomra vágott kaporral és csipetnyi sóval ízesítjük. Kevés ecetet, majd a húslevest is ráöntjük, és fedő alatt nem túl puhára pároljuk. Tejfeles habarással besűrítjük, majd cukorral és citromlém ízesítjük. Bársonyosan fehér színűnek, és pikánsnak kell lenni a mártásnak. A halvány patisszon, és a kellemes zöld kapornak érvényesüljön. Tetejére morzsoljunk egy kevés margarint, így nem bőrösödik be. Rántott cukkínivel, bundázott parizerrel kínálhatjuk.
|