Köretek : Paradicsomos burgonyafőzelék |
Paradicsomos burgonyafőzelék
2008.09.03. 08:16
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, 50 dkg paradicsom, 6 dkg cukor, 5 dkg liszt, fél dl olaj, finomított só.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és ˝cm vastag karikákra szeleteljük. A paradicsomokat negyedekre vágjuk, megfőzzük, majd átpasszírozzuk. Sóval, cukorral ízesítjük, ismét felforraljuk, és világos rántással besűrítjük. Beletesszük a burgonyát, és még egyet forralunk rajta. A megtisztított burgonyát, nyersen is felkarikázhatjuk, és kevés vízben főzzük meg. A megpuhult burgonyához tesszük, a paradicsommártást. Egyszer összeforraljuk és tálaljuk. Ilyenkor a paradicsomos mártásnak sűrűnek kell lenni, mivel a burgonyán lévő víz hígítja. A burgonya magas „C” vitamintartalma ilyenkor is benne marad, ha a vizet nem öntjük le. Vagdalthoz vagy sült húshoz kínálhatjuk.
|