Uborkás burgonyafőzelék
2008.09.03. 08:15
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg burgonya, csipet só, 20 dkg ecetes uborka, 2 evőkanál olaj, 3 dkg liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1 dl tejfel.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. Feltesszük főni, annyi enyhén sós vízben, amennyi ép hogy ellepi, és puhára főzzük. Káposztareszelőn egy nagyobb ecetes uborkát belereszelünk. Az olajból és a lisztből vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a főzeléket. Ízesítjük tejfellel, amivel még 2 percig lassan forraljuk. Vigyázzuk, nem nagy lángon, mert a tejfel összeugrik. Kellemes fehér alapszínűnek kell lenni, de a finom zöld színű uborka is domináljon. Ízében pikáns legyen, hogy a „remegő” főtt marhahúst kiegészítse, harmonizáljon.
|