Köretek : Brokkoli morzsában (lengyeles) |
Brokkoli morzsában (lengyeles)
2008.09.03. 08:12
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg brokkoli, 1 evőkanál ételízesítő, 5 dkg margarin, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl.
A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját karikára vágjuk. Ételízesítős vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük és lecsöpögtetjük. A margarint felolvasztjuk, megpirítjuk benne a zsemlemorzsát, rátesszük a megfőtt és lecsöpögtetett brokkolit, összekeverjük, meglocsoljuk tejföllel. Finom egytál, előétel. Köretként is kínálhatjuk, sültekhez, halakhoz. A zsemlemorzsa helyett reszelt sajtba forgathatjuk a megfőtt és lecsöpögtetett brokkolit, megöntözzük tejszínnel, margarint morzsolunk a tetejére és 15 percre forró sütőbe toljuk, de úgy is csinálhatjuk, hogy a megfőtt brokkolit olvasztott margarinba megforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük tejföllel összekevert tojással, és úgy sütjük meg.
|