Salátafőzelék
2008.09.03. 08:11
Hozzávalók 4 személyre: 3 fej saláta, 5 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, tárkonyecet, só.
A megmosott salátát csíkokra vágjuk, sós, fokhagymás vízben megfőzzük, és apróra vágott kaporral fűszerezzük. Világos rántást készítünk, megpirítjuk benne a reszelt vöröshagymát. Ezzel a főzeléket besűrítjük, majd tárkonyecettel savanykásra ízesítjük. Amikor felforrt, hozzákeverjük a tejfölt. Kellemes, kapros, tejfeles ízhatásnak kell dominálni. A fokhagymának és tárkonyecetnek csak nagyon gyengén szabad érződni, mintha kísérné a kapor ízét. Párolt, Főtt marhahúshoz nagyon kellemes. Kínálhatjuk, bundászsemlével vagy tükörtojással.
|