Fejessaláta-főzelék
2008.09.03. 08:10
Hozzávalók 4 személyre: 6 fej saláta, 4 dl húsleves (leveskockából), 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tejföl, 3 dkg cukor, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, ecet, só.
A megmosott salátákat, nagyobb darabokra tépkedjük, a húslevesbe tesszük a zúzott fokhagymával együtt, és megfőzzük. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott kaprot és petrezselymet. A rántást hideg vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a főzeléket. Hozzáadjuk a sóval, ecettel, cukorral ízesített tejfölt, és még 2-3 percig takaréklángon forraljuk. A salátát ne vágjuk késsel, mert megkeseredik. A főzeléknek fakózöldnek kell lenni, és kellemesen pikánsnak. Főtt kemény tojással, vagy párolt csirke-, pulykamellel kínálhatjuk.
|