Különleges parajfőzelék
2008.09.03. 08:03
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg paraj, 12 dkg vöröshagyma, 4 tojás, 5 dkg mandulaforgács, 3 dkg mazsola, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, őrölt bors, csipetnyi só, 1 dkg vaj.
A megtisztított, finomra vágott vöröshagymát az olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és bő, szódabikarbónás vízben megfőzött, összevágott parajt, belekeverjük a mazsolát. Folyamatos keveréssel 10-15 percig pároljuk, majd tejfölös habarással besűrítjük. Csipet sóval, őrölt borssal fűszerezzük, és még 8-10 percig lassú tűzön forraljuk, hozzákeverjük a leütött, felvert tojásokat, de már nem tesszük a tűzre. A tojástól bársonyosabb lesz. Mandulaforgáccsal meghintve adjuk asztalra. Tetejére morzsoljuk a vajat, hogy ne „bőrösödjön” be.
|