Köretek : Paraj főzelék (hagyományos, rántásos) |
Paraj főzelék (hagyományos, rántásos)
2008.09.03. 08:01
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg paraj, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 5 dl tej, csipetnyi só, 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
A parajt megtisztítjuk, váltott vízben alaposan megmossuk. Egy edényben teszünk fel vizet, amikor forr, belerakjuk a parajt és a szódabikarbónát, és megfőzzük. A megfőtt parajt leszűrjük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Majd turmixgépben vagy paradicsompasszírozón pépesítjük, vagy éles késsek egy deszkán nagyon finomra, feldaraboljuk. Az olajat felforrósítjuk és a lisztet belekeverve, világos rántást készítünk. Ízesítjük zúzott fokhagymával, egyet-kettőt keverünk, hogy az íze kijöjjön. Ezután felengedjük tejjel és beletesszük a parajkrémet. Simára keverjük, hogy csomómentes főzelék legyen.
|