Tavaszi főzelék
2008.09.03. 08:00
Hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta, 30 dkg karfiol, 30 dkg sárgarépa, 2 dkg cukor, 4 dkg vaj, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 szál zellerlevél, őrölt fehér bors, 1 mokkáskanál só.
A megmosott salátaleveleket kisebb darabokra tépkedjük. A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát durva reszelőn lereszeljük. Annyi sós-cukros vízben tesszük fel a karfiolt főni, hogy éppen ellepje. Amikor félpuhára főtt, hozzátesszük a sárgarépát, és megszórjuk apróra vágott zellerlevéllel. 2-3 perc forrás után beletesszük a salátaleveleket, és fedő alatt addig pároljuk, míg a sárgarépa félpuhára fő. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, fehér borssal fűszerezzük. A vajat és a lisztet összegyúrjuk, majd a forrásban lévő ételbe csipegetjük. Jól elkeverjük, és főzelék sűrűségűre főzzük.
|