Finomfőzelék
2008.09.03. 07:59
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg karalábé, 15 dkg zöldborsó, 3 dkg cukor, 4 dkg liszt, 2 dl tej, 2 dl csontlé, 2 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, csipetnyi só, 1 dkg vaj.
A megtisztított zöldségeket kis apró kockára vágjuk. Forró olajon, először a petrezselyemgyökeret, kb. egy perc múlva a sárgarépát, és karalábét, puhára pároljuk, megsózzuk, és meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Megszórjuk liszttel, kissé átpirítjuk, felengedjük csontlével. A zöldborsót, kevés sóval, cukorral, külön edényben, kevés csontlével, puhára főzzük, és levével együtt a főzelékhez adjuk. Majd a kettőt összeöntjük, sóval, cukorral után ízesítjük, beleöntjük a tejet, és felforraljuk. A tetejére daraboljuk a vajat (ez azért fontos, hogy ne „bőrösödjön” be).
|