Lencsefőzelék
2008.09.03. 07:58
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg lencse, 1 kis fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 mokkáskanál pirospaprika, 1 húsleveskocka, csipetnyi só, 2 db babérlevél.
A lencsét előző este kiválogatjuk, megmossuk, és vízbe beáztatjuk. Másnap kb. 5 dl vízben feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet, az egészben hagyott, héjától megtisztított vöröshagymát, a leveskockát és a sót. A lencsét puhára főzzük. A lisztből és az olajból, világosbarna rántást készítünk, meghintjük pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel és besűrítjük vele a főzeléket. Pár percig forraljuk, majd a tűzről levéve, kivesszük a babérlevelet és az egész hagymát, hozzákeverjük a tejfölt. Aki szereti egy kicsit pikánsan, kevés ecetet vagy citromlevet illetve mustárt tehet bele.
|