Húsos-sajtos rakott kocka
2008.08.30. 12:01
Hozzávalók: 25 dkg nagykockatészta, 25 dkg darált (bármilyen fajta) sertéshús, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 evőkanál paradicsompüré, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só; a tepsi kikenéséhez 2 evőkanál olaj és 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A tésztát annak rendje-módja szerint megfőzöm. Közben az olajat felforrósítom, ráteszem a paradicsompürét, és egy-két percig kevergetve pirítom, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, a darált húst és a Vegetát. Törött borssal fűszerezem, majd addig pirítom, amíg a hús minden darabkája megfehéredik. Ezután ráöntök egy deci vizet, és befedem. 10 percig párolom. Hagyom kihűlni. A már csak langyos húspépbe belekeverem a habosra felvert tojást. Egy megfelelő nagyságú tepsit olajjal kikenek, és zsemlemorzsával beszórom. Egy vékony réteg tésztát elterítek benne. Ezt meglocsolom kevés húsos mártással, és reszelt sajtot szórok rá. Erre ismét tészta kerül, és a rétegezést addig folytatom, amíg csak tart a hozzávalókból. A tetejére mártásnak és sajtnak kell kerülnie. A tepsit szorosan befedem, és az előmelegített forró sütőbe tolom. 25 percig sütöm közepes lángon, végül a fedőt levéve, világosra pirítom a tetejét. Kockákra vágva, salátával vagy savanyúsággal tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 70 perc.
|