Alufólia sütéshez
2008.08.22. 23:54
Ha húst sütünk, az alufólia belso felét kenjük be vékonyan olajjal vagy zsírral. A csomag tartalma így nem sül rá. A húst mindig lazán csomagoljuk be, mert különben a sütéskor keletkezo goz szétfeszíti a csomagot. A csomagolás légmentesen zárt legyen, nehogy a benne képzodo goz és ízanyag a sütés során elillanjon.
A becsomagolt húst csak forró sütobe tegyük. Ha a csomagot közvetlenül a sütorácsra helyezzük, rakjunk alá tep-sit is, hogy a lé arra folyjon. Amennyiben a húst ropogósra kívánjuk sütni, a lezárt fóliát a sütés befejezése elott óvato-san nyissuk szét, és így süssük tovább még néhány percig.
Ha a fóliába csomagolt húst parázson sütjük, a parázsra is tegyünk fóliát. A csomag tartalma így kevésbé ég oda. Ilyenkor leghelyesebb a húst kis adagokba csomagolni.
Ha puhább vagy lágyabb húsételt sütünk fóliában , duplán csomagoljuk be, különben könnyen szétnyílhat és a csomag leve elfolyik. Az ilyen ételt ajánlatos tepsiben vagy serpenyoben, ill. sütolemezen sütni.
|