Csokoládés mézesrúd
2008.07.21. 20:07
Hozzávalók 20 szelet elkészítéséhez: 15 dkg méz, 15 dkg darált mandula vagy dió, 15 dkg étcsokoládé, 8 dkg darált keksz vagy mézespogácsa morzsa, 30 dkg porcukor, 2 tojás fehérje, 3 dkg mák.
Egy lábosban összekeverjük a mézet, darált mandulát, a feldarabolt csokoládét, és a kekszet vagy mézes morzsát, és lassú tűzön összemelegítjük. A tűzről levéve, az átszitált porcukorhoz öntjük és jól összegyúrjuk, míg kemény lesz. Kézzel kis rudakat formálunk, amelyek egyik végét tojásfehérjébe mártjuk kb. mm magasságig, amire sztaniolpapírt tekerünk, a szabad végét mákszembe mártjuk. Szobahőmérsékleten szárítjuk, a sztaniolpapírt levesszük. Gyermekek is elkészíthetik, szülő segítségével.
|