Dióval töltött mézessütemény
2008.07.21. 20:03
Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 30 dkg méz, 30 dkg liszt, 25 dkg vaj, 4 kicsi tojás, 20 dkg barackdzsem, 0,5 dl rum, ánizs.
A vajat és mézet felolvasztjuk egy keverőedényben. Beletesszük a darált dió felét, a tojásokat, az ánizst, és habosra keverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet, amelybe belekevertük a sütőport. A massza felét, fóliával bélelt formába helyezzük, és rátesszük a maradék pergelt darált diót, amiből a dzsemmel, és rummal tölteléket készítettünk. A massza másik felével betakarjuk, Középmeleg sütőben készre sütjük. Kiborítjuk a formából, és megkenjük glazúrral, melybe 1 evőkanál rumot keverünk. Háromszög alakúra vágva kínáljuk.
|