Vitaminos jamaicai csirke-barbecue
2008.07.10. 22:08
Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes méretű csirke, hosszában kettévágva, 1/2 csésze friss lime-juice, 2 teáskanál barnacukor, 1 csésze ketchup, 3 evőkanál szójaszósz, A páchoz: 3 evőkanál barna rum, 2 evőkanál víz, 1/2 csésze ecet, 10 szál apróra vágott zöldhagyma, 4 gerezd apróra vágott fokhagyma, 2 evőkanál szárított kakukkfű, 2 db apróra vágott chili vagy jalapeno paprika, 2 evőkanál növényi olaj, 4 teáskanál barbecue-fűszer keverék, 4 teáskanál őrölt gyömbér, 4 teáskanál őrölt fahéj, 2 teáskanál őrölt szerecsendió, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors.
A fűszeres pácot egy nappal korábban is elkészíthetjük. Forraljuk fel a rumot és a két evőkanál vizet, hagyjuk lobogni kb. 3 percig. Kicsit hűtsük le, adjuk hozzá az ecetet és a páchoz való többi összetevőt, majd az egészet turmixoljuk össze. A fűszeres pácból szedjünk ki 2 evőkanálnyit egy kisebb edénybe, keverjük össze a cukorral, a ketchuppal és a szójaszósszal.
Tegyük a csirkét egy mélyebb edénybe, csorgassuk rá a lime levét, majd kenjük be a páccal. Fedjük be, és tegyük hűtőbe minimum négy órára (akár egy egész éjszakára is bent hagyhatjuk a hűtőben). A sütéshez először forrósítsuk fel 350°C-ra a barbecue-sütőt. Vegyük ki a csirkét a pácból, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és tegyük a sütőre bőrével lefelé, vagy szúrjuk grillnyársra. Mintegy 50-55 perc alatt süssük át. A tálaláshoz daraboljuk fel a csirkét, és a pácból készített ketchupos-szójaszószos, vagy egyéb grillszósszal tálaljuk.
|