"Laci" sali (nyárra)
2008.07.10. 22:07
Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli friss(mélyhűtött), 4 kemény tojás, 1,5 dl olívaolaj (extraszűz), 5 evőkanál borecet, só, frissen őrölt feketebors.
Az olajat, ecetet, sót és a borsot vinaigrette mártássá keverjük. A brokkoli rózsákat sós vízben "ropogósra" főzzük (10 perc) és lecsepegtetjük. Sós vízben megfőzzük a gombafejeket (15 perc) és lecsepegtetjük. A kukoricacsöveket lecsepegtetjük. A paradicsomot megmossuk és felszeleteljük. Egy salátástálban összekeverjük az összes hozzávalót és „nyakon” öntjük a vinaigrette-öntettel. Tojás negyedekkel díszítjük és jól behűtve tálaljuk.
|