Bosnyák csupor
2008.07.10. 21:49
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg birkaeleje, 30 dkg marhalábszár, 40 dkg burgonya, 25 dkg kelkáposzta, 1 csomó leveszöldség, 2 fej hagyma, 2-2 db mirelit zöldpaprika és paradicsom, 2 dl száraz fehérbor, só, ételízesítő.
A kétféle húst nagyobb kockákra, a megtisztított hagymát vastagabb karikákra vágjuk. A leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk, a kelt nagyobb cikkelyekre vágjuk. A fagyasztott zöldpaprikát félbevágjuk, a paradicsomot felszeleteljük. Nagyobb fazék aljára lefektetjük a hagymakarikákat és ráhalmozzuk a leveszöldséget. Beterítjük a marhahússal, erre a burgonya fele következik. A következő réteg a kelkáposzta, majd a zöldpaprika és a paradicsom legyen. Erre helyezzük a birkahúst, amit burgonyával fedünk el. Annyi, sóval és vegetával ízesített vízzel öntjük fel, amennyi majdnem ellepi. Fedő alatt 1 órát főzzük, majd felöntjük a borral és puhára pároljuk.
|