Rostos birsalmalé
2008.06.28. 13:12
Hozzávalók 2 liter elkészítéséhez: 80 dkg birsalma, 60 dkg kristálycukor, 1 dkg citromsav vagy 5 db citrom, tartósabb tároláskor 1 dkg benzoesavas nátrium
A megmosott és meghámozott birsalmákat felszeleteljük, és a cukorral meg a citromsavval vagy a citromok levével, 6-7 dl vízben feltesszük főni. Puhára főzzük és kissé lehűtve turmixoljuk. Még egyszer tűzhelyre tesszük, és két literre egészítjük ki, jól felforraljuk. Megfelelően előkészített, jól záródó üvegekbe töltjük-ha nem azonnal fogyasztjuk, benzoesavas nátriumot rakunk bele -, és húsz percig gőzöljük. Fogyasztásakor tetszés szerint ásvány- vagy citrom ízű szódavízzel 1:3 arányban hígítható.
|