Édességek : Sült alma (elfelejtett, de finom) |
Sült alma (elfelejtett, de finom)
2008.06.28. 13:06
Hozzávalók 4 személyre: 8 db középnagyságú zöld alma, 5 dkg vaj, 6 dkg mazsola, ˝ dl rum, 8 dkg barackdzsem, 5 dkg vaníliás porcukor
8 db középnagyságú almát jól megmosunk és karalábé vágóval vagy egy éles kiskanállal, kivágjuk a magját és magházát úgy, hogy az alja sértetlen maradjon. Most az almákat vékonyan megvajazott serpenyőbe tesszük, belsejükben egyenletesen elosztunk 5-6 dkg mazsolaszőlőt, ezt fél dl rummal megöntözzük és mindegyikbe egy kávéskanálnyi barackdzsemet, teszünk. Hegyes késsel körös-körül néhány helyen megszurkáljuk az almákat és közép meleg sütőben 12-15 perc alatt, megsütjük. Vaníliás por-. cukorral megszórva adjuk asztalra. Mazsolaszőlő helyett gorombára vágott diót is tehetünk az almákba, ekkor a rumot elhagyjuk belőle.
|