Tejszínhabos szamóca torta
2008.06.28. 12:47
Hozzávalók 20 szelet elkészítéséhez: 6 tojás, 16 dkg porcukor, 16 dkg liszt, 4 dkg vaj; krémhez: 2 dl habtejszín, 15 dkg szamóca, 5 cl konyak, 10 dkg porcukor, ˝ dkg zselatin
A tojásokat és a porcukrot gőz fölött sűrű krémmé főzzük, állandó keveréssel (habverő), majd a tűzről levéve tovább keverjük, amíg kihűl. Ezután hozzákeverjük a lisztet és az olvasztott vajat. Vajjal kikent tortaformában lassú tűznél megsütjük. Kiborítjuk, amikor kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük. Krém készítése: A zselatint kevés vízben felmelegítjük. A habtejszínt felverjük kemény habbá és belekeverjük, a megmosott, és 5dkg szitán áttört, 10 dkg darabokra vágott szamócát. Lágyan belekeverjük a langyos zselatint. Konyakkal meglocsoljuk. A kettévágott tortát megtöltjük. Tejszínhabbal és cukorba mártott szamócával díszítjük.
|