Húspalacsinta joghurtos mártással
2008.06.28. 12:38
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg darált sertéshús, 2 tojás, só, őrölt bors, 2 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, ˝csomó kapor, olaj a sütéshez
A darált húst, fűszerezzük sóval, őrölt borssal, hozzáadjuk a tojásokat, és jól összekeverjük. A palacsintasütőben, kevés olajat hevítünk. Vizezett kézzel, a húsból vékony palacsintaformát nyújtunk, és beletesszük a palacsintasütőbe, mindkét oldalát megsütjük. A húslapokból négy darabot készítünk. Elkészítjük a mártást; a joghurtba belekeverünk 1 gerezd finomra vagdalt fokhagymát, sót, borsot, és a finomra vágott kaporral jól összekeverve, a húsok megsüléséig, hűtőszekrénybe helyezzük. Mindenszemély részére egy húspalacsintát tálalunk, mellé az asztalra helyezzük a joghurtmártást.
|