Húsos fánk
2008.06.28. 12:36
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál olaj, 4 tojás, 3 dl tej, 20 dkg sovány sertéshús, 2 tojás (főzni), 2 evőkanál reszelt vöröshagyma, őrölt bors, só, olaj a sütéshez
Langyos tejjel, kevés liszttel, élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, liszttel, sóval, tojássárgájával, vajjal és tejjel könnyű sós kelt tésztát dagasztunk. Kelesztés után körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, négyzet alakú darabokra vágjuk, és megtöltjük. Az őrölt, nyers sertéshúst finomra vágott pirított hagymával, sóval zsírjára pároljuk, majd lehűtve tojássárgájával, borssal és apróra vágott kemény tojással összekeverjük, ezzel töltjük. Tölthetjük az említetten káposztás töltelékkel. A megtöltött fánkok szélét jól összenyomkodjuk, kissé kelesztjük, majd úgy sütjük meg, mint a fánkot, bőséges, forró olajban. Forrón tálaljuk. Tejfelt, reszelt sajtot is kínálhatunk mellé.
|