Valódi székely almás-hús
2008.06.28. 12:26
Hozzávalók 4 személyre: 56 dkg sertésfelsál, 4 db alma, 1 evőkanál tárkonylevél, 1 kávéskanál liszt, só, 5 dkg zsír.
Lábosban, olajban szép pirosra sütünk 56 dkg sertésfelsált, vagy bárányhúst, föleresztjük egy kis vízzel és fedővel befedjük, hogy lassan puhára párolódjon. Megsózzuk. Néhány szép almát megtisztítunk és szeletekre vágva, a hús közé rakjuk. Lehet birsalma is. Egy csomó tárkonyt apróra vágunk és beletesszük, hogy ezzel együtt főjön. Vigyázni kell, hogy mindig maradjon egy kis lé rajta. Egy kis vízzel lehet pótolni a hiányt néha-néha. Ha megfőtt a hús, a levébe egy csipet lisztet szórunk, hogy jó mártás képződjék és ezzel átpároljuk. Tálalni szépen lehet, a húst almával köríteni, a szaftot ráöntjük. Sült burgonyát is lehet a tál szélére rakni.
|