Tordai hagymás rostélyos
2008.06.28. 12:25
Hozzávalók 4 személyre: 72 dkg rostélyos (csontos), őrölt bors, só, 5 dkg sertészsír, 1 dl olaj, 6 közepes fej vöröshagyma, mustár, liszt.
A rostélyos szeleteket húsverővel vékonyra kiverjük. Borssal meghintjük, bekenjük egy kevés mustárral, leöntjük olajjal és éjszakára a hűtőbe tesszük. Serpenyőben, forró zsíron vékony karikákra vágott hagymát pirítunk. Kivesszük a pirított hagymát a zsírból és a hússzeleteket megsütjük benne. Erős tűznél hirtelen süljenek, mindkét oldaluk rozsdavörösre. Sütés után sózzuk. Tálra téve megszórjuk a sült hagymával, hasáb, vagy pirított burgonyával, mustárral tálaljuk. Friss házi salátákkal kínáljuk.
|