Erdélyi zsiványpecsenye (az igazi)
2008.06.28. 12:22
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg hízott vesepecsenye (bélszín), 10 dkg tűzdelni való füstölt szalonna, 2 dkg szegedi piros paprika, 1 dkg őrölt bors, 20 dkg kukoricadara, 6 dkg sertészsír.
A 80 deka vesepecsenyét úgy vágjuk hosszába, hogy a rostjait átvágjuk, majd húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 dkg füstölt szalonnával megtűzdeljük, 2 dkg szegedi piros paprikával, 2 dkg sóval és 1 dkg borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, mint egy roládot, spárgával összekötjük, hogy sütés alatt egy darabban maradjon. 40 percig meleg sütőben sütjük, mert nem baj, ha belül egy kicsit angolos (véres) marad. Kukorica polentával, vagy sült hasábburgonyával, savanyúságokkal, vagy salátával kínálhatjuk fel.
|