Milánói makaróni
2008.06.28. 12:12
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sonka, vagy gépsonka, 2 közepes hagyma, 40 dkg sűrített paradicsom, 30 dkg szeletelt gomba, 10 dkg szalonna, paprika, őrölt bors, oregáno, rozmaring, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, fél kiló olaszspagetti, 20 dkg reszelt sajt (parmezán)
Az apróra vágott hagymát sárgás színig pirítjuk egy evőkanál olajban, majd megpároljuk rajta a gombát. Rádobjuk a paprikát, majd egy-két keverés után hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, ráöntjük a paradicsomot. Hozzákeverjük a fűszereket, sót, cukrot. Az egészet jól összeforraljuk. 3 liter vizet felforralunk, sózzuk és beleteszünk 2 evőkanál olajat. Mikor forr, beletesszük a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10perc alatt “fogkeményre" főzzük. Leszűrjük és tálba tesszük. Az asztalra tesszük a kifőtt tésztát, a sugo-t (mártást) és a reszelt sajtot. Mindenki saját ízlése szerint vesz magának.
|