Bolognai makaróni
2008.06.28. 12:12
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is), 40 dkg sűrített paradicsom, 2 közepes hagyma, 10 dkg szalonna, csemegepaprika, őrölt bors, oregáno, só, 5 evőkanál cukor, 3 evőkanál olaj, 50 dkg olaszcsőtészta, 20 dkg reszelt sajt (parmezán)
A szalonnát apró kockára vágjuk és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztjuk. Sárgára pirítjuk benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a darált húst. A hús megfehéredése után jöhet bele a pirospaprika. Egy-két keverést követően hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd beletesszük a borsot, a sót, a cukrot és az oregánot. Az egészet jól összeforraljuk.
3 liter vizet felforralunk, sózzuk és beleteszünk 2 evőkanál olajat. Mikor forr, beletesszük a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt (vagy amennyit az előírás ír) "fogkeményre" főzzük. Leszűrjük és tálba tesszük. Az asztalra tesszük a kifőtt tésztát, a sugo-t (mártást) és a reszelt sajtot.
|