Hallal töltött uborka
2008.06.28. 11:57
Hozzávalók: 3 db közepes, zsenge uborka (vagy egy nagyobb kígyóuborka), 20 dkg natúr ton- vagy lazactörzs konzerv, 3 db egész tojás, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem és metélőhagyma vegyesen, 1 db citrom leve, 6 db nagy salátalevél, 5 dkg krémsajt, só, őrölt bors.
Keményre főzzük a tojásokat, közben lecsurgatjuk a halkonzerv levét; a halat villával összetörjük, és a mustárral, krémsajttal, citromlével, a vágott fűszerzöldséggel, a félbevágott, főtt tojások sárgájával, borssal összedolgozzuk. Meghámozzuk az uborkákat, hosszában kettévágjuk (a kígyóuborkákat keresztben is), a magokat kivájjuk, és a fél tojásfehérjékkel együtt megtöltjük. Leitatott salátalevelekre helyezve, behűtve tálaljuk.
|