Valenciai ropogós sajtos-sonkás csirke sörpalacsintában
2008.06.28. 11:50
Hozzávalók 10 személyre: a palacsintához: 5 tojás, 1 csipet só, 8-10 púpozott evőkanál liszt, 0,5 l barnasör, 0,2 l tej vagy fél doboz tejföl, ha nagyon keserű a sör: 1 teáskanál méz vagy barnacukor, esetleg még tej, szódavíz vagy sör, 1 evőkanál olaj, a töltelékhez: 2 nagyobb csirkemell, 30 szelet hártyavékony füstölt sonka (kb. 35 dkg), 30 vékony lapka füstölt sajt, 30 nagyobb vékony szelet másmilyen sajt (trappista, pannónia), a bundához: 15 dkg liszt, 4 evőkanál tej, 5 tojás, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 1 kávéskanál só, ízlés szerint zöldfűszerek (bazsalikom, szurokfű), 1/2 rész zsemlemorzsa, 1/3 rész búzacsíra, a maradék: szezámmag, + olaj a sütéshez.
A hozzávalókból palacsintatésztát készítünk, kisütjük (tojásonként kb.6-7 jön ki). Amíg áll, a csirkemelleket laposan, harántirányban felenként 8 (összesen 32) szeletre vágjuk. A hússzeleteket hártyavékonyra klopfoljuk; a töltés: a palacsinta közepén a felső szélétől a csirke, azon a sajt és a sonka. Kétoldalt ráhajtjuk, felgöngyöljük: ha a vége szabad (töltelékmentes), szépen vissza fog tapadni. Bepanírozzuk, kisütjük. Burgonyapüré illik mellé.
|