Souflaki lepény-kenyérrel
2008.06.28. 11:46
Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 1 db lepénykenyér, vaj, só, őrölt bors, oregánó, 1 dl olívaolaj, 20 dkg vöröshagyma (tisztított), 20 dkg paradicsom, 4 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, rózsapaprikapor.
A lepénykenyeret vágjuk négyfelé, és a negyedeket vágjuk fel úgy, hogy táskák legyenek belőlük. A belsejét kenjük meg vajjal. A sertéshúst 2x2 cm kockákra vágjuk, és fűszerezzük sóval, őrölt borssal, oregánóval. A húsdarabokat szúrjuk fel nyársra (4 db nyárs). Serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és süssük benne a nyársra húzott húst minden oldalát 5-5 percig. A vöröshagymát vágjuk, fél karikákra. A paradicsomot vágjuk négyfelé. A megsült húst húzzuk le a nyársakról. Minden lepénykenyérbe tegyünk húst, hagymakarikát, paradicsomot, szórjunk bele egy-egy evőkanál petrezselymet, és ízlés szerint rózsapaprikát.
|