Pitta juhsajtos-parajos
2008.06.28. 11:44
Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott paraj, 30 dkg vöröshagyma (tisztított kockára vágott), 1 csomó (vagdalt) kapor, 20 dkg juhsajt, 1 db egész tojás, 1 dl tejszín, 40 dkg leveles vajastészta (lehet mélyhűtött is), 1,5 dl olívaolaj, só, őrölt bors, reszelt szerecsendió, liszt, zsiradék a kenéshez.
A felforrósított olívaolajban, pároljuk üvegesre a vöröshagymát. A kiengedett parajt vagdaljuk apróra, adjuk hozzá, és pároljuk együtt a hagymával. Szórjuk meg fűszerekkel, sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, tegyük hozzá a kaprot. Tejszínnel, keverjük össze az elmorzsolt juhsajtot, és a tojást. Ezt a masszát keverjük a parajhoz. Kenjünk ki zsiradékkal egy formát, hintsük meg liszttel, nyújtsuk ki a sütőforma alakjára a vajastészta lapot, a lapok tetejét kenjük meg olajjal. A vajastésztalapok háromnegyed részét rétegezzük egymásra, és tegyük a sütőformába. Helyezzük bele a tölteléket, és takarjuk be a maradék tésztalappal. Tetejét ismét kenjük meg olajjal. Közepes sütőben kb. 1 órát süssük. Sütőből kivéve, szeleteljük fel és a formából kivéve, forrón tálaljuk.
|