Padlizsános csirke
2008.06.28. 11:43
Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 3 evőkanál olaj, 1,5 kg csirke, 5 dkg vaj, 15 dkg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom, 20 dkg vöröshagyma, 1 db húsleveskocka, só.
A padlizsánt meghámozzuk, hosszában ujjnyi vastag szeltekre vágjuk, és kissé besózva, fél órán átállni hagyjuk. Ezután a nedvességet papírszalvétával leitatjuk róla, és – lehetőleg teflon serpenyőben- az olajon megsütjük. Közben a csirkét négy darabba vágjuk, kissé sózzuk, és a vajon fehéredésig sütjük, majd egy tűzálló tálban egymás mellé fektetjük. A sült padlizsánszeletekkel beborítjuk, majd a felszeletelt zöldpaprikát, utána a szintén szeletekre vágott paradicsomot is ráterítjük; a tetejére, a karikára vágott hagyma kerül. A húsleveskockát 2 dl vízben feloldjuk, a csirkére locsoljuk és a tálat befedjük. A forró sütőben toljuk, de 10 perc múlva a lángot mérsékeljük, majd 35 percig pároljuk. Végül a fedőt (vagy alufóliát) levesszük és a csirke levét elpárologtatjuk.
|