Tengeri hal sütőben párolva
2008.06.28. 11:42
Hozzávalók: 1,5 kg fehér húsú tengeri hal, 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom, 1 dl fehér bor, 1 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A vöröshagymát egy 0,5 dl olaj és 4 evőkanál víz keverékében puhára főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, fűszerezzük sóval, borssal, és lefedve egy órát pároljuk, majd egy tűzálló tálba öntjük. Beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, meglocsoljuk a borral, a maradék olajjal, sózzuk, borsózzuk, és közepes lángon 40 percig pároljuk. Öt perccel a párolási idő befejezése előtt tehetünk mellé néhány szem olajbogyót.
|