Csufti (nem a név a lényeges!) (Őszi)
2008.06.28. 11:40
Hozzávalók: A húslepényhez: 45 dkg sovány marhahús, 25 dkg sovány sertéshús, 2 db zsemle, 15 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, só. A tojásos öntethez: 50 dkg zöldpaprika, 50 dkg paradicsom, 15 dkg rizs, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 10 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tej, 3 egész tojás, 2 evőkanál olaj, só.
A kétféle húst megdaráljuk, összekeverjük az olajon megfuttatott, apróra vágott hagymával, az elkapart fokhagymával megsózzuk, és a vízben megáztatott, kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlékkel együtt még egyszer átdaráljuk. Apró lepényeket formálunk belőle és kiolajozott tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. Közben a másik fej vöröshagymát karikára vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kicsumázott és felszeletelt zöldpaprikát, a feldarabolt paradicsomot meg a paradicsompürét, kicsit együtt pároljuk, majd ráöntjük a tepsiben levő húslepényekre. Megszórjuk a megpárolt rizzsel, és leöntjük a tejben elhabart tojásokkal. Visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük. Kockákra vágva tálaljuk úgy, hogy minden adagba két húslepény – Csufti – kerüljön.
|